Inget drog-te på Barnens ö

0:39 min

Föreningen Ayahuasca international valde att själva boka av efter att det framkommit i media att det psykedeliska te som deltagarna skulle dricka av innehåller narkotika.

Det blir inget Ayahuasca-te på Barnens ö nästa vecka, det meddelar föreningsgårdens Vd Lennart Arrhenius P4 Uppland.

Föreningen Ayahuasca international, som bjudit in vuxna deltagare till en retreat på föreningsgården, valde att avboka sedan det framkommit i media, och bland annat i P4 Uppland, att det psykedeliska te som deltagarna skulle dricka av - innehåller narkotika.

– Vi har ju drogfri verksamhet och när vi i kontakt med polisen konstaterade att det innehöll droger så då får de inte hålla på med det längre, säger Lennart Arrhenius VD för Barnens ö

Det är alltså Ayahuasca International som avbokat?

– Ja. Vi hade en dialog med de om hur de skulle göra och de tyckte att efter all uppmärksamhet i media så var det dags att hitta ett annat ställe än hos oss, säger Arrhenius.

Vad kände du när du fick reda på att de höll på med narkotika?

– Jag tyckte inte alls om det. Vi har ju en drogfrimiljö. Nu var det ju ingen fara för kollo verksamheten då de inte kommer in där men det är ju otäckt att bli förknippad med narkotika och droger när man driver Barnens ö, säger Arrhenius.