#Västerås drar till sig porreklam

0:53 min

På sista tiden har det dykt upp många skräpinlägg, när man söker på "Västerås", på mikrobloggen Twitter. Enligt mediestrategen Brit Stakston kan det bero på att västeråstaggen varit populär under Cityfestivalen och Power Meet.

Den senaste tiden har det, när man söker på "Västerås" på till exempel mikrobloggen Twitter börjat dyka upp avklädda bilder och reklam för pornografiska sidor som kanske inte är det första man letar efter när man söker efter saker som skrivs om Västerås.

Det här beror på att taggen används mer än vanligt. Och det här kommer ju att uppmärksammas av Twitter och tas bort, men ibland hinner de inte med.

Två av anledningarna till att användandet av taggen Västerås har ökat skulle kunna vara de två evenemangen Cityfestivalen och Power Big Meet som nyligen hållits i Västerås.

Enligt Brit Stakston handlar porreklamen om skräpkonton som skulle kunna hacka en riktig användares konto.

– Det man kan göra själv är, först och främst att aldrig följa den här typen av konton. Men också se till att rapportera när sådant här material dyker upp, säger Brit Stakston, mediestrateg och expert på sociala medier.