Malmö-Kalmar 1–1

Sent mål räddade Malmö FF

2:08 min

Kalmar ledde med 1-0 i slutminuten borta mot serieledaren Malmö FF.
Då räddade Vidar Kjartansson en poäng för MFF genom en sen - och omdiskuerat - kvittering.

Det var islänningens tionde mål för säsongen. Och han som är känd för att hugga i straffområdet var på rätt ställe när Kalmars försvar sviktade en kort stund och i stället för att fokusera på att få bort bollen ropade på frispak. Stort jubel men vid slutsignalen sedan burop på Swedbank stadion. Supportrarna var missnöjda med Malmös spel.

– På ett sätt är det starkt att kvittera i slutet när matchen är på väg att rinna ut men första halvlek är sådär, säger Malmös Rasmus Bengtsson som tycker att Malmö tappade två poäng.

Hemmalaget skapade en enda målchans före pausen. Kalmar med lagets vassa, snabba kortpassningspel hela fem - innan Viktor Elm stötte in brorsan Rasmus skruvade hörna. Alltså 1-0 till gästerna precis före halvtidsvilan.

Rasmus Elm styrde och ställde, i en klass för sig med sin blick och lugn, tillsammans med brasilianerna Ismael och Romario i den centrala mittfältstrion. Kalmar var nära att göra mål innan ettan kom, men Måns Söderqvist avslutade svagt rakt på Malmös Johan Wiland.

Sämre beställt var det med serieledarnas aktioner i anfallen. Riktigt hett blev det inte förrän Magnus Wolff Eikrem drog en hård frispark i en båge där Kalmars målvakt Ole Söderberg räddade nere vid stolproten. Malmös taktik inför matchen var att ha boll så mycket som möjligt för att inte ge Kalmar tillfällen till lagets flinka kortpassningsspel. Det lyckades inte särskilt väl.

Kalmar kom till spel med en förlust mot Gefle i bagaget. Och med bara två vinster på bortaplan i år, och hela 23 insläppta mål. Malmö har bara hälften så många och ligger överst i den allsvenska tabellen. Kalmar är tolva, men laget såg starkare ut än vad tabellen visar.

– Det är okej att vara besviken idag för jag tycker verkligen vi ska vara det när vi inte får med oss tre poäng, säger Kalmars tränare Peter Swärdh.


Malmö FF-Kalmar FF 1-1 (0-1)

0-1 Viktor Elm (44), 1-1 Vidar Kjartansson (90).
Varningar, Malmö FF: Anton Tinnerholm, Enoch Adu, Rasmus Bengtsson. Kalmar FF: Stefan Larsson, Svante Ingelsson, David Elm, Viktor Elm.
Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.
Publik: 14 887.

Malmö FF (4-4-2): Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Kari Arnason, Pa Konate - Jo Inge Berget (Yoshimar Yot?n 82), Anders Christiansen (Erdal Rakip 82), Enoch Adu (Oscar Lewicki 70), Magnus Wolf Eikrem - Markus Rosenberg, Vidar Kjartansson.

Kalmar (4-5-1): Ole Söderberg - Emin Nouri, Marko Biskupovic, Viktor Elm, Stefan Larsson - Tobias Eriksson (Herman Hallberg 56), Rasmus Elm, Romario, Ismael, Jonathan Ring (Svante Ingelsson 75)- Måns Söderqvist (David Elm 86).