Höglandet

Åklagaren om de döda barnen: Vi jobbar intensivt

1:03 min

Efter att ett tvillingpar i spädbarnsåldern hittats döda hos en familj på Höglandet i helgen utreder polisen nu dödsorsaken.

I väntan på det rättsmedicinska utlåtandet sitter föräldrarna anhållna misstänkta för vållande till annans död.

Det handlar om den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta. Men enligt polisen kan brottsrubriceringen komma att ändras till mord.

Det var natten till i söndags som polisen åkte till en bostad på Höglandet och där hittade två livlösa bebisar, ett tvillingpar i spädbarnsåldern.

De två föräldrarna, som båda är i 30-årsåldern, förhördes och anhölls under natten.

Polis, åklagare och advokater är förtegna om vad som har hänt och hur föräldrarna ställer sig till anklagelserna, men kvinnans advokat säger att hon mår väldigt dåligt.

Efter att barnen hittades har polisen arbetat intensivt med sin utredning, säger assistentåklagare Frida Noldin.

Det har pågått teknisk utredning på plats. De båda misstänkta har hörts. Det är en mängd utredningsåtgärder som är gjorda. Men mycket återstår.

Bland annat väntar man på ett besked om dödsorsaken och i nuläget är föräldrarna misstänkta för vållande till annans död på den lägre misstankegraden. Senast på onsdag ska paret begäras häktade.

Mikael Svegfors, advokat som försvarar den anhållna kvinnan, säger att hans klient mår mycket dåligt efter det inträffade.

Mannens försvarsadvokat Elisabeth Nygren vill inte lämna någon kommentar i dag.
– Jag uttalar mig om några dagar.

Assistentåklagare Frida Noldin sa tidigare idag till P4 Jönköping att det finns misstankar om våld, men förklarade sen att det var en felsägning och att hon menade misstankar om brott, inte våld.