Norrtäljechaufförerna deltar i Pridefestivalen - kör Pridebuss

2:16 min

Fredrik Lundebring och Gustaf Marling firar festivalen genom att skjutsa besökare mellan Pride house och Pride park. Något de har gjort i tre respektive fyra år. 

— Det var väl ett påhitt från Nobina från början. Att vi skulle köra någon form av skyttelbusstrafik mellan huset och parken, som en service, säger Gustaf Marling. 

Både Gustaf Marling och Fredrik Lundebring hoppade på det påhittet för att de kände att det var ett uppdrag för dem. De pimpar sin buss som de hämtar från ett garage i Södertörn och sen är det bara att köra. 

— Det är himla roligt med specialuppdrag och i synnerhet när det är festivalbesökare som är väldigt glada människor, säger Fredrik Lundebring. 

Gustaf Marling jobbar som busschaufför i Norrtälje och med att utbilda andra busschaufförer, men tycker att det här projektet är extra kul.

Man ser fram emot den här veckan hela året. Det är en så otroligt skön känsla i bussen och det är helt enkelt skitskoj, säger han. 

Fredrik Lundebring har jobbat som busschaufför undre sex års tid, numera är han VD-assistent. Pridebussen har han kört i tre år och ville inte sluta bara för att han inte vara chaufför inom företaget längre. 

— När jag fick det erbjudandet om det jobbet var jag väldigt tydlig med att jag ville behålla just den här körningen. Just av de anledningar som Gustaf säger - det är så fantastiskt roligt, säger han. 

Båda är överens om att det är en vecka som de ser fram emot hela året och att det är kul att köra festivalbesökarna. 

— Det är så glada och fina människor som vågar att vara sig själv. Det är bara kärlek åt alla håll och kanter. Det går inte att inte gilla Pridefestivalen tycker jag. Det är ett viktigt budskap med allas lika värde, säger Fredrik Lundebring.