Malmö

Malmöskejtare tog brons

3:56 min

Malmöskejtaren Oskar "Oski" Rozenberg-Hallberg tog brons i den sista kvaltävlingen inför VM-finalen i skateboard. Den 20 augusti hålls sedan VM i Malmö i Kroksbäck.

Kvaltävlingen hölls i Huntington Beach i Kalifornien och igår landade Oskar Rozenberg-Hallberg i Skåne igen. Ett tag hade Oskar Rozenberg-Hallberg ledningen efter att ha överraskat med en explosiv bs 360 transfer följt av en kreativ serie tricks. 

– Jag har skejtat ganska exakt tio år. När jag började hade stapelbäddsparken precis byggts. Det började med att jag och min pappa cyklade förbi stapeln och träffade några som vi kände där. Dagen efter köpte jag en bräda, säger Oskar Rozenberg-Hallberg.

– Malmö är topp-tre-bästa skejt-staden i Europa på grund av organisationen bryggeriet som har ett väldigt bra samarbete med Malmö stad.

Om tre veckor avgörs VM-finalen i Vans Pro Skate Park Series i den nya skateparken i Kroksbäck i Malmö. Då samlas seriens tjugo ledande åkare för att tävla.

– Det bästa är att det byggts en helt ny skejt-park som kommer få stå kvar även efter tävlingen. Eftersom parken redan är klar kommer jag hinna åka lite på den redan innan tävlingen, säger han.