Do your thing – Small Town Girls

Small Town Girls, Dorothea Lundvik, Cornelia Almqvist och Linnéa Sundin från Falun är finalister i Svensktoppen nästa 2016.

Tävlingen är avgjord.

Dorothea Lundvik, 17, och Cornelia Almqvist, 17, är kusiner och har sjungit tillsammans med den tredje medlemmen i bandet, Linnéa Sundin, 17, sedan de var fem år gamla. De sjöng då tillsammans i en barnkör i en lokal kyrka som deras föräldrar var medlemmar i, och fortfarande är, precis som tjejerna själva. 

Small Town Girls har turnerat en del runt om i landet, och blev upptäckta av managern Peo Thyrén, på 1234 Entertainment, i samband med att han såg en youtubevideo när tjejerna framträdde med ett medley med hitlåtar av artister som Ariana Grande och Maroon5, fast i sin egna stil med välsjungna stämmor.

Det var även andra parter som blev intresserade av Small Town Girls. Tjejerna kontaktades av den populära brittiska TV-showen X Factor, som frågade om de kunde komma över till London på en audition. De har därefter blivit signade av CEG-talent, ett managementbolag i New York som drivs av Michael Schweiger som arbetat med Backstreet Boys och NSYNC (med Justin Timberlake) när deras karriärer peakade.

Small Town Girls har under det senaste halvåret varit upptagna i studios där de spelat in låtar till sin första EP, som kommer att släppas under 2016.

Kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.