Svarade blufföretaget med ett paket bacon

1:33 min

Maria Ahlgren är en av de företagare som fått en faktura från Bolagsupplysningen. Hon svarade med att posta ett paket bacon tillbaka.

Många skaraborgska företagare har fått brev från Bolagsupplysningen, ett företag som finns på Svensk handels varningslista.
- Det såg ut som en väldigt officiell blankett från en myndighet. Det var förtroendeingivande, säger Maria Ahlgren som är småföretagare från Eggby.

Hon svarade företaget med att skicka ett paket bacon i retur.
- Då får de betala returportot. Jag tänker att om de får tillräckligt mycket trams kanske de slutar, för att de får betala för sitt eget dummeri.

Maria Ahlgren känner flera andra småföretagare i Skaraborg som drabbats och svarat.
- Jag tror att många i min vänkrets har fått idén att göra samma sak.

Hon menar att Bolagsupplysningen riktat in sig på just småföretag.
- Vi har ingen personal som sköter allt det där utan det får man vackert göra på kvällar och nätter. Då är det inte roligt att sitta med trams.

Svensk Handel har med Bolagsupplysningen på sin lista över blufföretag. Per Geijer är säkerhetsansvarig och han tycker inte att det är en bra idé att skicka tillbaka saker. 

– Det finns en problematik i att man själv spelar det här fulspelet, vi rekommenderar att man svälter ut dom här i stället genom att inte betala, säger han.