Matilda Ekholms sköna OS-premiärseger

2:07 min

Hon nobbades både inför OS 2008 och 2012 trots att hon klarat IOK:s krav. Efter mycket om och men fick Matilda Ekholm sin plats till spelen i Rio och starten blev bra.

Det blev seger för 34-åriga Matilda Ekholm i hennes OS-debut, med 4-2 i set mot amerikanskan Wy Yue, i en mycket jämn match.

– Otroligt skön seger, det satt långt inne. Hon spelade riktigt bra så jag fick höja mitt spel hela tiden för att kunna vara med och i slutet lyckades jag spela riktigt bra.

Du har nobbats från OS två gånger av SOK (Svenska olympiska kommittén) 2008 och 2012 trots att du klarat IOK:s. Du stämde SOK och fick till sist din plats nu i Rio-spelen. Med tanke på det, hur viktig var den här segern?

– Ur den synpunkten var den här segern inte viktigare än någon annan. Det är inget jag tänker på när det är match. Men det är klart att det var nevörst att spela min första OS-match.

Hur ser du på fortsättningen på turneringen?

– Om jag lyckas hålla så bra fokus som i den här matchen och spela så bra som jag gjorde i slutet av den här matchen så kan det bli riktigt bra.

Hur långt kan du gå?

– Jag vill inte spekulera i det.

Senare i dag söndag går övriga svenska singelspelare, Li Fen, Pär Gerell och Kristian Karlsson in i OS-turneringen.