Digitalt är det som gäller inom jobbsökande

2:44 min

Idag är semestern slut för många och en del kanske känner att de tröttnat på sitt jobb. Charlotte Hågård berättar hur du söker jobb på nuförtiden. 

– Det är ju på semestern som man har tid att fundera och de här tankarna kommer. Vi har så mycket att göra i vardagen så att vi skjuter upp sånt här säger Charlotte Hågård som har skrivit många böcker på temat karriär och CV och har många års erfarenhet av hur man söker nytt jobb och gör karriär.

– Jag har en devis och det är att livet är för kort för att ha tråkigt på jobbet, så om man går med de här funderingarna så är det viktigt att man tar dem på allvar. 

– Den stora förändringen är ju att det mesta sker över nätet idag. Det är inte så att man skickar in en pappersansökan i ett fint kuvert som man gjorde förr. Företag annonserar efter folk på LinkedIn, Facebook eller Twitter så det är viktigt att man är digital. 

Charlotte menar att det också är viktigt att tänka på hur man framställer sig själv i sociala medier. 

– Självklart ska man kunna vara privat i sina sociala medier, men man kanske ska vara lite street smart just när man söker jobb. Jag vet arbetsgivare som varit jätteintresserad av en kandidat och sen sett deras sociala medier och tänkt "Nej". 

– Håll även koll på vad som kommer upp när du söker på ditt eget namn i sökmotorer. 

Funkar det att skicka in ett CV på Snapchat?
– Jag vet inte hur det funkar här, men i USA så finns det jobbannonser på Snapchat och det kommer ju fler och fler appar där man snabbt kan ta en bild på sig själv och skriva att man är intresserad.