Klassisk skräckfilm spelas in i Holmsveden

1:30 min

Just nu spelas det in en amerikansk skräckfilm i skogarna utanför Holmsveden. Filmens regissör är däremot en lokal förmåga i form av Kilafors-bördige Johan Bodell.

– Jag pluggade i USA ett år och känner mig bekväm att jobba på engelska, och sen att ha amerikaner i hälsingeskogarna och i den miljön kommer att bli något unikt, säger Johan Bodell.

Vad tycker amerikanerna om det?

– De går runt och skrattar och undrar om jag känner alla här. Och fotografen Charlie är helt fascinerad av ljuset vi har, och går runt och tittar på sina knogar för att se hur ljuset landar, berättar Johan Bodell. 

Vad handlar filmen om?

– Det är en ganska klassisk skräckfilm, med ett par som ska besöka en stuga med en skurk som lurar omkring, så man vet aldrig när faran kommer och man kommer sitta på stolskanten och vara redo att hoppa till, säger Johan Bodell.

Inspelningen pågår under hela augusti med ett team på 15 personer. Idag är det tre scener som ska spelas in, varav två utspelar sig inne i en gammal lada.

– Just här inne idag så filmar vi när skurken kommer hit och gömmer motorcykeln i ladan, och en scen när hjälten hittar motorcykeln och försöker ta sig ut, men det kanske blir lite snörpligt och han kanske inte kommer ut..., säger Johan Bodell.