Solo: ”Ett gäng fegisar”

0:16 min

Om Hope Solo var imponerad av det svenska laget?
Inte direkt.
– De svenska spelarna spelade som ett gäng fegisar, säger den amerikanska målvakten.

USA:s karismatiska målvakt försökte psyka Lisa Dahlkvist inför avgörandet genom att ta god tid på sig och byta handskar.

Men psykningen lyckades inte, och Sverige vann kvartsfinalen. Därmed får USA, för första gången någonsin, lämna ett OS eller VM innan semifinalerna.

Efter matchen var hon minst sagt missnöjd, och föga imponerad över det svenska spelet.

–Jag tycker att vi gjorde en modig match. Jag tycker att vi hade många möjligheter att göra mål. Jag tycker att vi visade mycket hjärta. Vi kom tillbaka från ett underläge, sade hon och fortsatte:

– Jag är väldigt stolt över detta lag. Men jag tycker även att vi mötte ett gäng fegisar. Det bästa laget vann inte i dag. Jag tycker verkligen det. Jag tycker att vi visade amerikanskt hjärta.

– Ni kunde se att vi gav allt i dag.

Solo fick i den mixade zonen frågan om varför Sverige var fega. Då svarade hon så här:

– Sverige backade hem. De ville inte öppna upp spelet. De ville inte spela bra fotboll. Det var en kämpamatch, en fysisk match. Det var precis vad de ville och exakt deras matchplan, sade hon, och fortsatte:

– De försökte inte pressa något alls. De ville inte öppna upp matchen. De försökte kontra med långbollar. Vi hade den sortens spel när Pia tränade oss. 

– Jag tror inte att de kommer att gå långt i turneringen. Jag tycker att det var fegt. Men de vann. De är vidare och vi får åka hem.