Kronoberg

Världsstjärnan på inspirationsbesök i länet

3:35 min

Klockan 11.48 idag landade artisten Steve Angello på Smaland airport för sin rundresa i Kronoberg. Han är ny ambassadör för projektet Mot nya höjder, och ska bland annat besöka Academy of Music and Business i Tingsryd.

 

Världsstjärnan Steve Angello från DJ-gruppen Swedish House Mafia, ska tillsammans med frun Isabel Adrian, känd från Hollywoodfruar, vara i länet under ett dygn för att ge inspiration och besöka projektet.

– Det ska bli kul. Jag vill bidra med inspiration och motivation som jag aldrig fick hjälp med när jag var ung. Kan jag ändra en människas liv har jag lyckats och jag är extremt glad att de har bjudit hit mig, säger Steve Angello.

Kan jag ändra en människas liv har jag lyckats och jag är extremt glad att de har bjudit hit mig

Steve Angellos första stopp blir att träffa eleverna på Academy of Music and Business i Tingsryd, som är en av länsstyrelsens nya samarbetspartners i projektet Mot nya höjder.

– Det är viktigt och något som uppskattas mycket. Jag vill höra vad de undrar över, kolla om de har några frågor och lyssna på vad de håller på med, säger han.

Mot nya höjder är ett utbildningsprojekt som ska få länets elever att intressera sig för naturvetenskap, teknik, matematik, och nu även musikskapande.

Senare på tisdagseftermiddagen utsåg landshövding Kristina Alsér Steve Angello till ny ambassadör för projektet, under en buffé på residenset i Växjö, tillsammans med inbjudna elever och lärare.


Swedish House Mafia

DJ- och producentgruppen Swedish House Mafia startades 2005 av Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell. Gruppen upplöstes 2013 och sista speglingen skedde inför 55 000 fans på Ultra Music Festival i Miami.

Swedish House Mafia är kända över hela världen och har rekordet för antalet sålda platser vid en konsert i Madison Square Garden i New York. Där såldes konserten ut på 9 minuter.

Källa: Wikipedia