Kronoberg

Projektet betalade inte Angellos privatplan

1:21 min

I går kom Steve Angello och hans fru Isabel Adrian på besök till länet. Men det var inte projektet Mot nya höjder, som världsstjärnan är ambassadör för, som betalade privatplanet och besöket.

Länsstyrelsens, Region Kronobergs och Linnéuniversitetets projekt Mot nya höjder betalade inte privatplanet som i två omgångar tog kändisparet Steve Angello och Isabel Adrian till Växjö igår. Enligt projektledaren Marcus Brunskog stod världsstjärnan själv för alla resekostnader.

– Allt det här handlar om att man ställer upp för att man tycker det är en viktig fråga. Vi finansierar ingenting av hans engagemang i det här och han kommer ställa upp i mån av tid givetvis, säger projektledaren Marcus Brunskog.

 Han kommer med privat flygplan till Växjö, men det står inte ni för? 

– Nej, absolut inte. 

Landshövdingen Kristina Alsér bekräftar att Steve Angello stod för resan själv. Länsstyrelsen bjöd däremot på Steve Angello på buffé. 

– Vi bjöd på buffé igår, men det var ju inte bara till Steve Angello, utan det var ju också till alla elever och lärare som är engagerade i projektet Mot nya höjder, säger Kristina Alsér.

På Tak senare på kvällen bjöd Länsstyrelsen på alkoholfritt bubbel och snittar, men i övrigt så har det inte kostat Kronoberg någonting, enligt Kristina Alsér.