Ung kvinna avliden efter singelolyckan

En 22-årig kvinna avled vid en trafikolycka på söndagsmorgonen, där en bil voltade av vägen i närheten av Råneå. En förundersökning har nu inletts mot föraren, som misstänks för flera brott.

Strax efter 07-tiden larmades polis och räddningstjänst om en singelolycka, där en bil kört av vägen och voltat på länsväg 760, mellan Råneå och byn Prästholm.

Enligt polisens tidiga uppgifter var åtminstone två personer fastklämda i bilen och samtliga fyra inblandade fördes till Sunderby sjukhus med befarat allvarliga skador. 

Enligt polisen ska bilen ha blivit helt demolerad i olyckan.

Under förmiddagen arbetade polisen med att identifiera de fyra inblandade personerna.

Föraren, en 33-årig man, är lindrigt skadad, uppger landstingets pressavdelning.

En 36-årig man och en 48-årig kvinna ska vara allvarligt skadade och vårdas på intensiven.

Motstridiga uppgifter har förekommit om den tredje passageraren, en 22-årig kvinna. Landstinget uppgav att hon var lindrigt skadad, men polisen bekräftade under eftermiddagen att hon har avlidit och att hennes anhöriga blivit underrättade.

Alla fyra inblandade är hemmahörande i östra Norrbotten.

Den 33-årige föraren utreds för flera brott i samband med olyckan; grovt vållande till annans död, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och eventuellt rattfylleri alternativt grovt rattfylleri.

Bilvraket har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning.

Under söndagskvällen meddelade polisen i Luleå, som håller i utredningen, att ett första förhör med din misstänkte föraren hållits, men att detaljer kring det fortfarande är under förundersökningssekretess.

Prover gällande det misstänkta rattftylleriet är tagna, men resultatet kan dröja en till två veckor.