CYKEL

Emilia Fahlin spurtvann i Vårgårda

3:14 min

Det blev en perfekt avslutning för arrangörerna av damernas världscupstävling i Vårgårda. Nya svenskan Emilia Fahlin satte färg på tävlingen genom frisk körning och sedan vann hon dessutom den avslutande spurten.

I stort sett hela världseliten var på plats i Vårgårda med OS-guldmedaljösen Anna van der Breggen i spetsen. Dock saknades sveriges främsta damcyklist, Emma Johansson, med OS-silver i Rio. Men kanske det tändes en ny stjärna.

Emilia Fahlin från Falun satte nämligen en oerhörd färg på tävlingen genom att ligga långt fram och vara oerhört aktiv under loppet. När sedan spurten drogs upp fick hon en perfekt position och på tung växel kunde hon jublande ta hem segern.

Uppståndelsen var stor efteråt med ett antal internationella TV-bolag på plats. Hela tävlingen direktsändes också av SVT och Eurosport, och arrangerande Vårgårda Cykelklubb kunde lägga ännu ett lyckat arrangemang till sina tidigare. Och det är redan klart att Vårgårda även nästa år får en av deltävlingarna i Women Cycling World Tour.