Stor sorg efter granatattacken

3:26 min

De boende i Biskopsgården försöker smälta nattens tragiska dåd, då en åttaårig pojke fick sätta livet till. Det är det senaste dådet i uppgörelserna mellan rivaliserande gäng i området och kopplas till händelserna på Vår Krog & Bar förra året.

Mammorna i området kring Dimvädersgatan där det natten till idag dog en åttaårig pojke i en explosion är bedrövade. Ayan Ali kan inte sluta tänka på att ett oskyldigt barn fick sätta livet till.

– Det var ett barn som dog, och han var på besök. Det berörde mig mycket att han inte ens bodde här.

Väninnan Anab Mohammed har själv tre barn och hon ska snart iväg och jobba. Men stressen över det som hänt vill inte lägga sig.

– Jag är jätteledsen idag. Min sexårige son frågar mig vad som händer och när vi ska flytta, säger Anab Mohammed.

Hon och maken letar nytt boende och vill flytta snarast möjligt. Men det är inte en lätt uppgift att få tag på en ny bostad.

Natten händelse då en pojke omkom när en handgranat kastades in via ett fönster till rummet där han låg och sov har inte lämnat någon oberörd i bostadsområdet. Alla står och pratar om hur detta kunde vara möjligt.

Nästan alla vi pratat med under dagen vill också försöka flytta ifrån området, eftersom de oroar sig för vad som kan hända med deras barn om de bor kvar.

Willy Hosp hörde själv inte explosionen, men bor bara några hundra meter bort. Han kommer inte lämna.

– Området är ett av de finaste i Göteborg, fina idrottsplatser och närhet till skogen men också till centrum.

Han har inga tankar på att flytta. Däremot tycker han att polisen ska storsatsa i området.

– Mer övervakning, fler poliser och mer åtgärder för att få bort gängen från gatorna, tror han kan göra skillnad.