Efter kritiken: IFK Nyköping vill också ha bättre halltider

1:23 min

Nu kommenterar IFK Nyköpings klubbchef Stefan Germerud att de dragits in i konflikten om kommunens sätt att fördela halltider. De är inte heller nöjda.

I förra veckan kom Nyköping Basket med svidande kritik mot Nyköpings kommuns sätt att fördela halltider. Klubben hade, trots att den vuxit som förening, blivit av med 20 procent av sina halltider inför höstsäsongen.

I bland annat P4 Sörmland kritiserade sportchefen Peter Stenius att handbollsklubben IFK Nyköping fått ta över en del av basketens tider i Sporthallen på Öster. Men Stefan Germerud säger nu att de också är besvikna på sina tider:

– Jag förstår att det är många föreningar som är besvikna och jag är också besviken och skulle vilja ha fler tider. Jag upplever inte att vi har gjort någonting fel och absolut inte har fått några fördelar.

IFK Nyköping togs som ett exempel på att en etablerad storförening får halltider på nyare föreningarnas bekostnad. När sedan Centerpartiet gav sig in i konflikten och menade att det fanns en tendens till vänskapskorruption i hanteringen, då tände Stefan Germerud till. Han menar att de har fått rätt obekväma halltider och inte alls har det så tillrättalagt, som debatten har gett sken av.

Från Nyköping Nyköping Baskets sida anser sportchefen Peter Stenius att de etablerade föreningarna har alldeles för stor nytta av sitt upparbetade kontaktnät mot dem som sköter hallfördelningen på kommunen. Det kommenterar Stefan Germerud så här:

– Det görs ju en bedömning varje år och det finns ett etablerat regelverk, som kommunen har att rätta sig efter och som vi har att rätta oss efter. Det är klart att det är bra att prata med varandra.