Ministerbesök i Biskopsgården efter granatattacken

2:55 min

– Detta är en avskyvärd handling, säger Åsa Regnér, barn- äldre- och jämställdhetsminister på besök i Biskopsgården idag med anledning av granatattacken som natten till måndagen dödade en åtta-åring.

– Detta är en hänsynslös våldshandling som är likgiltig för barn, vi kan inte acceptera det i vårt land, säger Åsa Regnér, barn- äldre- och jämställdhetsminister.

– Vi har sett vid två tillfällen att barn blir dödsoffer i dom här förfärliga dåden. Socialtjänsten jobbar intensivt tillsammans med polisen i området. Från nationell nivå har vi stärkt den sociala barn och ungdomsvården med resurser till bemanning. Vi har också försökt stärka socialtjänsten så att man ska vilja arbeta där.

–  Jag vet att man har jobbat hårt här under sommaren och det har också varit lugnt här i sommar. När man lyckats klara upp tidigare våldsbrott här i Göteborg så har det varit ett genombrott för polisen, säger Åsa Regnér och fortsätter: 

– Jag förstår att detta känns som ett stort bakslag för polisen, det är en avskyvärd handling och jag hoppas att man gör allt för att klara upp det här brottet. Det är viktigt för rättvisan men också för känslan i samhället. Vi ska göra vad vi kan för att stärka samverkan mellan olika myndigheter. Jag är här för att diskutera vad vi ytterligare kan göra. 

Bostadsbyggande och mer satsningar på skolan är några åtgärder som Åsa Regnér nämner.