Arla i Falkenberg får all skandinavisk keso

0:57 min

Arla fortsätter att satsa på Falkenberg – kesoproduktionen i Skandinavien flyttas dit.

Nu flyttas även produktionen från danska Korsvej till Halland med start från vecka 44. När flytten är klar väntas poduktionen av keso i Falkenberg landa på 19.500 ton om året.

Så sent som 2014 flyttade Arla kesotillverkningen från Skövde till Falkenberg.

– Vi är ju riktigt stolta i dag, utifrån att vi nyligen har flyttat all cottage cheese-tillverkning från Skövde till Falkenberg och under en kort period har byggt upp en stabil och effektiv verksamhet, säger Owe Jarlö, mejerichef i Falkenberg, och passar på att berömma personalen:

– Givetvis med fantastiskt jobb av vår personal som under några år har haft en tuff situation, men vi har lyckats riktigt bra.

Vad betyder det för Falkenberg?

– Vi har under en period byggt upp en personalstyrka för att klara lite bättre kapacitet än vi har nu. För vi har blivit effektivare och effektivare – och nu får vi den volym som behövs för att kunna bibehålla personalstyrkan.

Arla i Falkenberg kommer endast att anställa ett fåtal personal, enligt mejerichefen.

– Men framför allt ser jag det som en satsning för att bli Arlas cottage cheese-tillverkare på sikt. Kommer det nya volymer kommer vi säkert att få dem, säger säger Owe Jarlö, mejerichef i Falkenberg.