Dackarna överlägsna mot Piraterna i slutspelsstarten

1:46 min

Piraterna hade inte mycket att sätta emot Dackarna i starten av slutspelet i speedway. Målillalaget ledde från heat 1 och vann med  52-38

Dackarnas fina sensommarform håller i sig. 8:e segern på senaste 9 matcherna kom i slutspelsstarten hemma mot Piraterna 

Patryk Dudek slog an tonen redan i heat 1 och vann det före Piraternas GP-förare Peter Kildemand. 

När Alex Johansson åkte ifrån alla med lagkamraten Mikael Max i ryggen i heat 2 förstärktes känslan av att det var Dackarnas kväll. Det skulle visa sig vara rätt.

Dackarna ledde med 17-7 redan efter tre heat och drygade sedan ut ledningen succesivt.  

Piraternas chanser att vända på matchen blev inte bättre av att Piotr Pawlicki kraschade ut i planket i första heatet.  Han låg länge kvar på banan men kunde med möda ta sig av banan själv men körde bara in 1 poäng under kvällen. 

Gästernas fick bara poängövertag i två  heat och endast GP-ledande Greg Hancock kom upp i normal standard.

I hemmalaget vimlade det av förare som levererade.

Patryk Dudek var som ofta poängbäst i Dackarna med 14 poäng men Mikael Max var inte mycket sämre med 10 poäng från reservplats.

Kvällens mest oväntade hemmaprestation kom redan i heat 2 där unge Alex Johansson kom som skjuten ur en kanon och tog sin första elitserieseger. 

– Den starten var viktig för matchens utgång sa Mikael Max.

–  Vi hade bra starter och körde smart och undvek i stort nollor.

Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill såg av förklarliga skäl bekymrad ut efter matchen och gav bara Hancock,och Engman  godkänt. Det kommer bli ändringar i laget till nästa veckas match i Motala då Nicholls eller Gapinski lär vara med på Miskowiaks bekostnad.

Mikael Karlsson i Dackarna lär inte ändra på sitt lag som bara förlorat en av de senaste nio matcherna och nu också fått en pangstart på slutspelet.

-– Just nu är det en fruktansvärd glädje. Vi har åkt bra sista halvan av grundserien och visar nu att vi är så här bra även i slutspelet sa Mikael Karlsson.

–- Det var viktig att vinna första matchen och inte sätta oss under press igen.

– Vi gjorde ingen bra match utan gjorde många misstag och var inte tillräckligt smarta på banan sa Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill.

Dackarna - Piraterna 52-38

Dackarna: Patryk Dudek 14, Mikael Max 10, Maciej Janowski 9, Rune Holta 6, Peter Ljung 6, Kacper Gomolski 4, Alex Johansson 3

Piraterna: Greg Hancock 14, Peter Kildemand 11, Fredrik Engman 7, Jonas Davidsson 3, Robert Miskowaik 2, Piotr Pawlicki 1, Viktor Palovaara 0

Publik: 3789