Just nu

Länsbo i Italien: Hela huset skakade

3:13 min

Antalet döda stiger efter jordbävningen i centrala Italien. Obbolabon Lenita Brodin Berggren vaknade vid halv fyra i natt av att allt rörde sig i huset.

– Det var som att vara ute på havet, allt gungade. Jag blev rädd och vi började prata om vad vi skulle göra om det hände igen, säger Lenita Brodin Berggren.

Jordbävningen i natt skedde 8 mil sydost om Perugia i centrala Italien. Skalvet inträffade vid halv-fyratiden med magnitud 6.2. Lenita och hennes make Arne från Obbola har ett hus 10-12 mil från epicentrum. 

– Det knakade i väggarna till vårat gamla stenhus under natten.

Många byggnader har rasat i flera byar och städer och människor ligger begravda under rasmassorna. Räddningsarbetena i Italien kommer fortsätta och man tror att det kommer efterskalv.

– Vi är inte oroliga men det är klart man tänker på att det kan komma efterskalv. Vi är mest trötta nu eftersom vi inte fick så mycket sömn i natt, säger Lenita Brodin Berggren.

Vid lunchtid kom uppgifter om att minst 37 har omkommit i skalvet i natt, enligt italiensk räddningstjänst. Det är en fördubbling jämfört med tidigare uppgifter.

Italien är ett jordbävningsdrabbat område och det senaste stora skalvet 2009 krävde runt 300 människoliv.