Polisen: Flera förhör efter överfall i Frennarp

1:00 min

Utredningen om misshandeln och ofredandet mot kvinnor för någon vecka sedan i skogsområdet vid Frennarp i Halmstad går stadigt framåt.


– Vi har en gruppering som diskuterar de här olika delarna och gör vissa saker, säger Martin Inglund som är utredningschef vid polisen i Halmstad till P4 Halland.

Det var den 8 augusti som en kvinna attackerades av en okänd man när hon var ute och plockade bär i ett skogsområde vid Frennarp i Halmstad. Han ska ha knuffat omkull henne och tryckt ned hennes ansikte i marken så att hon fick svårt att andas. Ärendet är rubricerat som misshandel.

Exakt en vecka efter överfallet i samma område, ofredade en okänd man ytterligare en kvinna.

Enligt polisen finns det likheter mellan fallen och de ingår därför i samma brottsutredning.

– En del är en spaningsinsats där vi letar efter någonting i ordets rätta bemärkelse utomhus. Jag vill inte beskriva hur eller vad vi gör, utan det är en spaning, säger han.

– Den andra delen är mer utredningstekniska saker där vi håller förhör och plockar in information den vägen, säger Martin Inglund. I det arbetet finns ju individer som vi kallar för "kan misstänkas". Det innebär ju inte att man är skäligen misstänkt utan det är just "kan misstänkas".

I svensk rätt finns fyra olika misstankegrader som kan bli aktuella då ett brott har begåtts. Dessa är kan misstänkas, skäligen misstänkt, på sannolika skäl misstänkt samt tillräckliga skäl för åtal.

När tror du man kan få se ett gripande i ärendet?

– Det behöver väl inte vara så långt borta kanske, jag vill inte säga hur många dagar eller timmar. Men vi pratar om nutid, säger han.