Hela byn står på torget för att undkomma ras

1:30 min

I byn Ripe San Ginesio samlas invånarna på torget under eftermiddagen för att skydda sig mot efterskalv.

– Vi vaknade av att det kändes som att en tornado drog in i huset. Det var som en tryckvåg från en stor explosion och sedan började saker skaka runt omkring oss. Det kändes som att huset flyttade sig flera centimeter, berättar Isabella Torregiani.

Hon bor i byn Ripe San Ginesio, ungefär sju mil från epicentrum av nattens skalv.

På eftermiddagen har hon och resten av byns invånare precis som i natt samlats på torget för att undkomma eventuella ras.

Det har kommit flera efterskalv av varierande styrka hela dagen.

– Man är orolig för sina anhöriga och vänner som man inte har fått kontakt med och som bor i det här området. Speciellt eftersom man vet vilka skador som har uppkommit.

En annan som tydligt känt av jordbävningen är Eva Margareta Björklund-Coletti. Hon bor sedan många år i Terni, ungefär 10 mil från jordbävningens epicentrum.

– Jag har bott här nere sedan 1979 och det är de kraftigaste skalven jag har känt här sedan dess, säger hon.

Det är fortfarande semestertider i Italien och i många av de drabbade bergsbyarna bor såhär års därför extra mycket folk.

– Det är ju väldigt mycket sommargäster i de byarna just nu, det gör ju att det kommer blir fler offer. Och fortfarande gräver de ju fram levande människor under massorna, säger Eva Margareta Björklund-Coletti.