"Karlskronabor - ta Hattholmen i besittning"

2:31 min

Kommunalrådet Patrik Hansson (S) uppmanar nu Karlskronaborna att inta den öde Hattholmen. För i väntan på att det ska byggas bostäder där vill kommunen se liv och rörelse i den gamla Oljehamnen.

Vad är ditt eget förslag? Kommentera!

Just nu är Hattholmen, eller Oljehamnen som den också heter, ingen vacker plats. Utsikten ut över havet må vara strålande men björkslyn breder ut sig och runda betongfundament ligger kvar i marken efter de oljecisterner som stod här tills för några år sen.

– Jag tycker det vore spännande om Karlskronaborna tog Hattholmen i besittning. Kanske med stadsodling. Inte i den kontaminerade marken alltså, men att få upp odlingarna med pallkragar eller liknande, säger Patrik Hansson.

Hitta på något kul
Om några år är tanken att marken ska saneras för 30 miljoner kronor och sen lutar det åt ett nytt bostadsområde här. Men fram till dess uppmanar nu alltså kommunalrådet Karlskronaborna att ta marken i besittning och hitta på något kul och annorlunda.

– Varför inte ett tivoli på sommaren och kallbadhus på vintern. Och bastu. Eller fisketävlingar, man kan ha massor av grejer där, funderar Karlskronabon Tomas von Dahn.

Skridskobana
– Om vi hade haft riktiga vintrar hade det varit jättekul att spola is där. Det får bara inte bli för bra så att folk blir besvikna när det ska byggas hus där om tre år, säger Karlskronabon Anna Förberg.

Skulle du tycka att det var okej om folk bara kom hit och hittade på?

– Så djärv får jag väl ändå vara. Vi ska inte börja med att sätta upp hinder och trösklar utan kan vi få kloka idéer och tankar är det bara tacksamt, säger Patrik Hansson.