Ryssland uttrycker oro över Turkiets operation i Syrien

1:31 min

Turkiet har med hjälp av rebellgruppen Fria syriska armén, understödda av USA, gått in med markstyrkor och flygattacker och tagit kontroll över staden Jarablus.
Rysslands utrikesdepartement säger i ett uttalande att man är "djupt orolig över det som pågår vid den syrisk-turkiska gränsen".

Tidigt i morse inledde turkiska styrkor och den Fria syriska armén "Operation Eufrats sköld" mot IS i norra Syrien. Målet - att ta kontroll över staden Jarablus från IS - uppnåddes under dagen.

IS-anhängare ska ha lämnat staden och begett sig söderut mot staden Al-Bab, rapporterar Reuters.

En soldat från Fria syriska armén rapporteras ha dött i striderna.

Turkiet säger att man vill rensa gränsområdet från IS för att skydda landet mot terrorattacker.

Jarablus ligger mycket nära gränsen till Turkiet, strax väster om floden Eufrat, och norr om staden Menbic som nyligen erövrades från IS av kurdiska YPG.

Ett ytterligare syfte för den turkiska operationen är att hindra syriskkurdiska YPG-trupper från att utöka sitt territorium väster om Eufrat.

USA:s vice president Joe Biden är på ett sedan tidigare planerat besök i Turkiet.

USA har stött YPG, vilket väckt frågor om hur Natoländerna Turkiet och USA ska kunna enas om insatserna i Syrien.

Men Joe Biden uttryckte idag sitt stöd för den turkiska hållningen mot YPG. Han sade under en presskonferens med premiärminister Binali Yildirim att YPG måste dra sig tillbaka från området väster om Eufrat för att kunna räkna med USA:s stöd framöver.

Tidigare under dagen förekom uppgifter om att YPG skulle ha fattat beslut om att lämna området, men det är just nu oklart hur den syriskkurdiska styrkan kommer att agera.