Växjö

Publikfest när Växjö BK åkte på storstryk

4:19 min

Växjö BK beskrev matchen mot BK Häcken som klubbens största match i modern tid. Publikmässigt motsvarade matchen säkerligen förväntningarna – men slutresultatet 11–1 innebär oavsett att Växjö BK är utslagna ur Svenska Cupen. 

Växjöborna hade under onsdagskvällen flockats till sportfältet på Teleborg för att se bataljen mellan allsvenska BK Häcken och Växjö BK.

Publiksiffran på 728 personer innebär att fler personer såg den matchen än när Öster mötte Gais samtidigt på Myresjöhus Arena. 

Matchen slutade 11-1 till BK Häcken – ett slutresultat som hade kunnat bli ännu värre för Växjö BK. BK Häcken var nämligen skoningslösa och förbarmade sig inte ett dugg över sina motståndare. 

– Nä, men vi sa att vi skulle köra på även om vi mötte ett mindre bra lag. Vi körde på i vårat tempo och försökte komma till avslut så mycket som möjligt, sa BK Häckens stjärnmittfältare Alexander Farnerud. 

Farnerud, som för drygt ett år sedan till vardags spelade mot några av världens bästa spelare i den italienska ligan Serie A, medgav att det var en kontrast att komma till sportfältet på Teleborg för att möta division 4-laget Växjö BK.

– Det klart att det är en helt annan atmosfär. Men jag är bara glad att vara igång att spela, sa Alexander Farnerud.

Växjö BKs målvakt, Andreas Linell, medgav att man hade andra planer än att förlora med 11–1. 

– Äh. Det klart att man alltid ska gå in och försöka vinna en match. Men vi ville försöka hålla resultatet under tvåsiffrigt. Och det gick ju sådär. Det känns jättetungt, säger Andreas Linell och fortsätter:

– Jag fick ju göra någon räddning där i början och hann tänka att "det här känns ju bra", men skit fick man för det och fick tre, fyra mål i röven, säger Andreas Linell.