Kronoberg

Jonas Jonassons 100-åring har blivit 101

1:11 min

Sveriges mest kände hundraåring har blivit ett år äldre och är ute på nya äventyr. Växjöfödde författaren Jonas Jonassons filmfigur Allan Karlsson smiter från notan i ny film.

Jonas Jonassons bestsäljare "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" blev ju en av de största biosuccérna genom tiderna.

Och trots att han inte skrivit någon fler bok om hundraåringen Allan Karlsson så kommer nu uppföljaren till filmen. "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" heter filmen som har premiär på juldagen.

Manuset är skrivet av Hans Ingemansson och Felix Herngren efter en idé av författaren själv. För regin står Felix Herngren och Måns Herngren. Robert Gustafsson spelar återigen huvudrollen som Allan Karlsson.

– Jag har varit en del av ett samtal hela tiden. Jag har verkligen fått säga mitt men jag vill inte påstå att jag är manusförfattare. Möjligen är jag bollplank, säger Jonas Jonasson som numera bor på Gotland men är född och uppvuxen i Växjö.

Hur länge kan man hålla liv i Allan Karlsson?

– Jag vet inte, så länge vi alla tycker att han är kul. Så visst skulle han väl kunna bli 102 år också. Men vi kan väl ta ett år i taget, säger Jonas Jonasson.