Önskegästen

Nyfikenheten styr Skansens vd John Brattmyhr

32 min

John Brattmyhr är veckans önskegäst, uppvuxen i Lövberga och idag vd för Skansen i Stockholm och styrelseordförande för Sveriges Radio.

Han växte upp i Lövberga utanför Strömsund där hans föräldrar drev ett behandlingshem för kriminella ungdomar. Han blev tidigt en självständig kille och redan i tonnåren började han engagera sig i nöjeslivet i Strömsund och där föddes ett intresse som hängt med hela livet. Det var början till en framgångsrik karriär. Han har varit vd för Folkparkernas Riksorganisation och sedan 2005 är han vd på Skansen i Stockholm. 

– Jag är en nyfiken kille och har haft turen att ha många spännande upplevelser och jobb. Jag tror det är nyfikenheten som drivit mig frammåt och jag har aldrig haft något utstakat karriärmål utan mitt liv har till stor del varit ett bananskal, det ena har hakat i det andra och på den vägen är det, säger John Brattmyhr.

Han har också flera styrelseuppdrag, bland annat som ordförande för Sveriges Radios styrelse och i höst blir han invald i Jamtlis styrelse.

Klicka på ljudfilen och möt John Brattmyhr.