Förpackning fattade eld i micron – stöldskydd var boven

1:17 min

Livsmedelskedjan Lidl använder etiketter med ett larm som kan börja brinna i microvågsugnen. När Pia Möller-Andersen i Torsåker skulle tina kyckling i micron började förpackningen brinna.

Pia Möller Andersen skulle göra en snabb lunch och satte in en förpackning med Lidls strimlade, frysta kyckling i micron. 

– När det plingade till så öppnade jag som vanligt. Då brann det med öppen låga i förpackningen. Jag fattade inte att det var sant, säger hon. 

Pia Möller Andersen lyckades släcka elden i vasken. När hon undersökte förpackningen såg hon något konstigt.

– På förpackningen var det som metalltrådar i en fyrkant på etiketten. Jag tänkte, vad sjutton är det där?

När Pia kontaktade Lidls kundtjänst fick hon beskedet att det var stöldskyddet som tagit eld.

– Jag förstår att folk tar saker, men att sätta stöldskydd på matvaror... Man kan ju sätta dem på strumpor och kalsonger och annat som man inte stoppar in i en micro.

I ett brev till Pia medger Lidl att det är deras larm på etiketten som gör att förpackningen börjar brinna och att de ska se över det. Pia är glad över att hon hade uppsikt över micron, annars hade det kunnat sluta illa.

– Jag hade en himla tur, för jag brukar ofta sätta in saker i micron och sen går jag därifrån och duschar och fixar...

Vad hade hänt då?

– Då hade det kunnat börja brinna i hela köket, eller i alla fall i micron.

När P4 Gävleborg tar kontakt med Lidl så vill de inte svara på om de kommer att dra tillbaka kycklingen, om andra drabbats av liknade problem eller hur de ska utreda händelsen.

Nu är Pia Möller Andersen orolig för att annan kyckling hos Lidl också kan vara en potentiell brandfara och vill att produkterna dras tillbaka.

– Man får ju hjärtklappning alltså. Det är inte kul, säger Pia Möller Andersen.