Veckans färsking vecka 35 2016

Norra reviret om livets kontraster

Norra Reviret är ett nytt band som på kort tid fått fäste i Norrbotten musikliv. Under den här veckan är deras låt Inuti/utanpå veckans färsking. 

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Första singeln från bandet Norra reviret, Frusna andetag, knep en tredje plats under den lokala finalen av Svensktoppen nästa i P4 Norrbotten.

Bandet har också hunnit med ett flertal spelningar under året, bland annat på festivalerna Luleå hamnfestival och Musikens makt nu i somras.

Norra Reviret består av Janinne Sandström Oja (Luleå), Agnes Nilsson (Överkalix), Paulina Nilsson (Överkalix), Ida Johansson (Råneå) och Lars-Johan Sandström (Luleå).

”Vi gör musik för att det är det roligaste som finns och för att vi är bra på't. Vi drömmer om att vara förband till Kent och Euskefeurat och vill turnera i varenda litet hörn av Norrbotten.”

Bandets texter tycks ofta behandla kontraster – att lämna eller stanna, våga eller inte, reagera/agera eller inte, landsort/storstad, eller inuti eller utanpå.

Inuti/utanpå är också namnet på den senaste singeln och denna veckas färsking.

Jannines distanserade, nästan känslokallt konstaterande sång är också en kontrast till de vassa och närvarande texterna. Allt uppburet av en likt malmtågets jämnt dunkande musikalisk massa som rör sig framåt och som det då och då slår stora gnistor om.

Just dessa ständiga motsägelser gör Norra Revirets text och musik till något mycket uppfriskande inom Norrbottens musikbransch.