Kronoberg

Kräver åtgärder mot Öresundståg som susar förbi Kastrup

1:24 min

Förarna av Öresunsdtåg struntar mellan varven att stanna vid hållplatsen vid flygplatsen Kastrup. På grund av förseningar. Nu kräver kommunalrådet i Växjö Bo Frank att Länstrafiken tar tag i problemet.

– Jag räknar med att Länstrafiken följer upp detta och rapporterar hur utvecklingen kommer att ske från och med nu, säger Bo Frank(M) 

Mellan januari och juni i år har Öresundstågen från länet swischat förbi stationen Kastrup 140 gånger. I stället har passagerarna tvingats åka med till nästa station och ta ett annat tåg tillbaka till flygplatsen.

Det här är helt oacceptabelt, säger Bo Frank som vänt sig till Länstrafiken Kronoberg för att ledningen där ska tag i problemet och påtala det för Öresundståg. 

– Det kan ju bara lösas på ett sätt, nämligen att ledningen för Öresundstågen talar om för lokförarna vad som gäller. Har man en försening så måste man självklart se till att passagerarna kommer dit de ska, och då måste man stanna på alla stationer även om man är sent ute, säger Bo Frank. 

I svaret till Länstrafiken från Öresundståg skriver vd:n Gunnar Wulff:
"Det pågår en diskussion om att förbättra trafiken, men det går lite trögt. Danskarna har inte samma känsla för resenärer till och från Sverige".

Något Bo Frank menar är häpnadsväckande.

– Det får inte gå till på det sättet. Om det ska finnas en fungerande arbetsmarknadsregion mellan Danmark och Sverige måste tågen stanna och ska man köra in tid får man väl hoppa över en station som ligger efter Kastrup i så fall, säger Bo Frank.