FOTBOLL

Skövde AIK vann stort mot Kortedala

2:00 min

Skövde AIK var helt överlägset sina motståndare från Kortedala och vann med hela 7-0 efter en ledning med 5-0 i paus och Sargon Abraham gjorde fyra mål igen.

Hemmalaget ledde med hela 3-0 efter drygt tio minuter och matchen kändes avgjord redan där. Man spelade ett fyndigt anfallsspel och gjorde stora revor i Kortedalas försvar.

Det fina spelet fortsatte och gästerna hade stora svårigheter att hänga med det formstarka hemmalaget. Skövde AIK gjorde två mål till innan paus fram till ställningen 5-0.

I den andra halvleken så fortsatte Skövde AIK dominera men inte så rejält som i den första. Det blev lite dåligt humör på planen med en del gula kort men det hindrade inte Saik att göra två mål till och fastställa slutresultatet till 7-0.

Sargon Abraham i hemmalaget har en makalös period just nu och han har gjort hela åtta mål på de två senaste hemmamatcherna.

- Jag sov i början av säsongen, det tar jag igen nu, som han uttrycker det efter matchen.

Laget befäster ju sin serieledning och går mot div 1, men Sargon vill ju inte ta ut något i förskott.

- Vi tar en match i taget. Men vi har ju en mycket bra trupp med bra spelare på alla positioner, avslutar han. Han fick för övrigt en smäll på knät i slutet på matchen och fick gå av planen.

Skövde AIK - Kortedala IF 7-0 (5-0)
Mål:
1-0 (6) Sargon Abraham
2-0 (9) Bilos Yonakhir
3-0 (11) Sargon Abraham
4-0 (27) Rasmus Örqvist
5-0 (40) Sargon Abraham
6-0 (52) Viktor Granath
7-0 (71) Sargon Abraham

Publik: 202