Pressmeddelande 2016-08-28

Noomi vinnare av Svensktoppen nästa 2016

Noomi vann idag P4:s musiktävling Svensktoppen nästa med låten ”Intoxicated”. Noomi från Malmbäck i Småland var P4 Jönköpings bidrag i tävlingen. Noomis vinnarlåt ”Intoxicated” kommer att spelas i P4 och den 9 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

 

– Det känns helt galet, jag är superglad! Jag så otroligt tacksam över att jag har fått vara med i denna fantastiska tävling och tusen tack till alla er som röstade, säger Noomi.

Bonusmöjlighet för artist om medverkan i Melodifestivalen 2017 erbjöds i år till Les Gordons som tävlade för P4 Örebro med låten "Need to feel". Les Gordons bildades 2009 av Jonatan Renström och Albert Björliden.

Om Svensktoppen nästa
Den slutliga vinnaren i P4:s musiktävling Svensktoppen nästa får en utmanarchans till Svensktoppen. En bonusmöjlighet om medverkan i Melodifestivalen 2017 väntar också för en av tävlingens åtta riksfinalister. Den låt som vinner Svensktoppen nästa kommer också att spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

Under finalen vägdes publikens röster samman med juryns till ett gemensamt omvandlat poängresultat. Efter en ny röstningsomgång och slutlig röstningsduell mellan de två bidragen ”Rising Rivers” med Jimmy Ottosson och ”Intoxicated” med Noomi om fick flest sammanvägda poäng avgjorde publikens röster vinsten i årets Svensktoppen nästa.

Juryn bestod av Kerstin Behrendtz (Sveriges Radio), Rita Jernquist (Sveriges Radio), Michael Cederberg (Sveriges Radio), förra årets vinnare av Svensktoppen nästa Michael Fannon, Christer Björkman (SVT) och ordförande Maths Broborg (Sveriges Radio).

Mer information finns på: www.sverigesradio.se/svensktoppennästa

Pressbilder:
Länken nedan kommer att uppdateras med fler pressbilder under dagen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/press/bilder/STN_2016/index.html 


För mer information, vänligen kontakta:
Maths Broborg, projektledare
maths.broborg@sverigesradio.se 
070-624 56 44

Caroline Meyer Lagersparre
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730 70 25 00

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press