Svensktoppen 28/8 2016

Är Laleh fortfarande Svensktoppsdrottning?

Är Laleh fortfarande i topp på Svensktoppen? Har fortfarande Miriam Bryant och Måns Zelmerlöw flera låtar med på listan? Micke Cederberg ger er svaren.

Laleh har juryn i ett stadigt grepp och behåller sin första plats för sjätte veckan i rad med ”Bara Får Va Mig Själv”. Det var däremot poängmässigt jämnare på topp tre där Miriam Bryant fortfarande ligger tvåa respektive trea.

Annars inga större förändringar på veckans lista där juryn motade bort förra veckans utmanare med Lasse Stefanz, Ellen Sundberg och Anders Glenmark.

Kent får chansen att konkurrera med sig själva. Dels ligger de på listans fjärde plats med ”Egoist” men de är också utmanare i sällskap av Anna Ternheim. Låten heter ”Nattpojken & Dagflickan”. Niklas Lind har också en kvinnlig sångerska som gäst på hans utmanare. Det är Rebecka Törnqvist som också hörs i ”2 Blir 1”. Sista utmanaren är med Mauro Scocco som testas med senaste singeln ”Alla Har Ont Nånstans”.

//Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen finns på Facebook.
Här hittar du sidan