FOTBOLL

Cibicki bröt Elfsborgs bortasvit

3:03 min

Elfsborg hade inte förlorat borta på fem raka matcher. Då klev Pawel Cibicki fram och avgjorde för sitt Jönköpings Södra. Anfallaren såg till att förstöra bortafesten för de tillresta boråsarna i ett regnigt Jönköping.

Radiosportens Jens Prytz har utsett lagens lirare:
Jönköpings Södra: Dzenis Kozica
Elfsborg: Issam Jebali

Det blev aldrig en rolig första halvlek. Samtidigt som regnet välde över planen hade gästerna Elfsborg svårt att hitta hålen i Jönköpings Södras försvar som stod upp och spelade kompakt.

De gulsvarta inledde bäst med Daniel Gustavsson och Issam Jebali som försökte hitta ytor. Men tålamodet försvann i takt med att J-Södra fick fart på benen.

Dzenis Kozica försökte en gång med ett skott, Daryl Smylie med ett annat men såväl mål som större målchanser uteblev i den första halvleken.

I början på andra försökte Pawel Cibicki med ett skott via en täckande försvarare vilket nästan ställde målvakten Stuhr Ellegaard som fick sträcka sig ordentligt.

Till slut skulle det lossna för Pawel Cibicki som rullade upp mittbacken Jon Jönsson och placerade in ledningsmålet efter drygt timmen spelad.

Ett kyligt avslut från anfallaren som prickade in sitt nionde mål för säsongen.

När klockan gick upp mot 70 minuter gjorde Magnus Haglund två offensiva byten. Per Frick och Emir Bajrami hoppade in i hopp om en kvittering.

Elfsborg flyttade upp allt de kunde, och det gjorde att Pawel Cibicki fick ett nytt friläge som sånär slutade med anfallarens andra mål för matchen.

De allra sista minuterna av matchen kom att sluta med spel mot ett mål, där J-Södra fick försvara sig med näbbar och klor för att inkassera sin fjärde hemmaseger. Simon Lundevall var närmast när han träffade insidan av stolpen innan Daryl Smylie bröstade undan bollen från målet.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, och efter det möter Elfsborg Kalmar hemma. Jönköpings Södra åker till Norrköping dagen efter för att ta emot det svenska mästarlaget.