Noomi vinnare av Svensktoppen nästa 2016

1:57 min

Noomi vann P4:s musiktävling Svensktoppen nästa 2016 med låten ”Intoxicated”. Noomi från Malmbäck i Småland var P4 Jönköpings bidrag i tävlingen. Hennes vinnarlåt kommer att spelas i P4 och den 9 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

Det känns helt galet, jag är superglad. Jag så otroligt tacksam över att jag har fått vara med i denna fantastiska tävling och tusen tack till alla er som röstade, säger Noomi.

Bonusmöjlighet för artist om medverkan i Melodifestivalen 2017 gick i år till Les Gordons som tävlade för P4 Örebro med låten "Vi är på topp". Les Gordons bildades 2009 av Jonatan Renström och Albert Björliden.

Om Svensktoppen nästa

Den slutliga vinnaren Noomi får en utmanarchans till Svensktoppen. En bonusmöjlighet om medverkan i Melodifestivalen 2017 väntar också för en av tävlingens åtta riksfinalister. Den låt som vinner Svensktoppen nästa kommer också att spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

Under finalen vägdes publikens röster samman med juryns till ett gemensamt omvandlat poängresultat. Efter en ny röstningsomgång och slutlig röstningsduell mellan de två bidragen ”Rising Rivers” med Jimmy Ottosson och ”Intoxicated” med Noomi om fick flest sammanvägda poäng avgjorde publikens röster vinsten i årets Svensktoppen nästa.

Juryn bestod av KerstinBehrendtz (Sveriges Radio), Rita Jernquist (Sveriges Radio), Michael Cederberg(Sveriges Radio), förra årets vinnare av Svensktoppen nästa Michael Fannon,Christer Björkman (SVT) och ordförande Maths Broborg (Sveriges Radio).