Everybody wants some - collegegrabbgänget raggar

1:12 min

Två timmar om grabb-baseball-gängets tre sista dagar innan collegestarten. Det är raggningar, fest och droger. Och totalt utan spänning och bra skämt. Känns som en nostalgisk snedtändning hos regissören Linklater. Svag tvåa från mig. (Premiär 2 september).
Betyg: 2

Everybody wants some!! är Rikard Linklaters nya film, en amerikansk regissör som har många fans bland recensenterna. Jag hör inte dit. Hans förra film Boyhood var speciell, inspelad under tio års tid med en uppväxande ung kille i huvudrollen, men handlingen var bara lite mer än okej tycker jag.

I nya filmen får vi möta grabbgänget, de som är skolans baseball-ess. Det är tre dagar kvar till college börjar och det ska raggas och festas och snackas. Och det vi får se är helt spänningslöst och kanske kul för alla som känner igen vi ska börja-college-känslan, på 80-talet ska tilläggas. Det känns som Linklater fått dyka ned i sina egna minnen från den tiden och sen lägga till favoritmusiken från då. Skådespelarna, åtminstone en del, känns dessutom på tok för gamla för att gå på college. Mitt betyg blir en svag tvåa, jag är inte så nyfiken på Linklaters fotoalbum från collegetiden.