Nya studenter välkomnades till Högskolan Väst

1:29 min

Idag började höstens nya studenter på Högskolan Väst. I år tar högskolan emot fler nya studenter än förra året och det är lärarprogrammen som har ökat mest.

Runt 4 500 nya studenter, så många är antagna till längre program, kurser och kurspaket på Högskolan Väst. Det är ungefär 800 fler än förra året. Och idag fylldes lokalerna med studenter, något som rektor Kerstin Norén har väntat på.

– Det är väldigt roligt när huset blir fullt med studenter, det är ett väldigt stort hus så när det bara är vi anställda här så är det lite ödsligt, säger Kerstin Norén.

Av skolans program är det lärarprogrammen som har ökat mest i antalet antagna. En av de antagna är Hampus Ahlcrona som precis har börjat på förskollärarprogrammet, ett yrkesval som inte alltid varit självklart för honom.

– Jag har pluggat i Högskolan i Jönköping i två år, och där pluggade jag något helt annat som inte alls är förskolerelaterat. Det var helt enkelt inte min grej, så jag flyttade hem till Trollhättan. Sen hade jag sådan tur att min mamma är förskolelärare och de behövde en vikarie. Jag nappade på det och barnen gillade mig, jag gillade barnen och lärarna tyckte att jag gjorde ett bra jobb, säger Hampus Ahlcrona.