Jönköping

SD-ordförande vägrar ta time out

0:41 min

Sverigedemokraternas ordförande i Jönköping, Roger Wannling, anklagas för att ha skrivit rasistiska kommentarer på nätet.

Det är sajten "Inte rasist, men..." som nu avslöjat att det från ordföranden Roger Wannlings konto skrivits mycket grova rasistiska kommentarer där någon bland annat jämfört mörkhyade med cirkusdjur.

Roger Wannling har själv medgett att det var han som startade konto men till sajten säger han att sex personer haft tillgång till kontot som han själv administrerar.

– Det kan vara 100 personer som ligger bakom. Det kan vara "Inte rasist, men..." som ligger bakom, säger Roger Wannling till P4 Jönköping när vi når honom på tisdagsmorgonen.

– Det är bara trams, fortsätter Wannling.

Sverigedemokraternas partiledning har nu gett distriktsstyrelsen i länet i uppdrag att göra en utredning. Och under den tiden uppmanas Roger Wannling ta en time out från uppdraget som ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköpings kommun.

Björn Forsell som är ordförande för distriktsstyrelsen i Jönköpings län säger däremot till P4 Jönköping att Roger Wannling vägrar ta en paus från sitt uppdrag.

– Distriktet har vädjat att han ska ta en time out men han har meddelat mig att han inte tänker göra det och det är han själv som bestämmer det, säger Björn Forsell.