Jonatan räddar flickor från bordeller

1:45 min

När Jonatan Alfvén var 19 år gjorde han en resa till Nepal som kom att förändra hans liv. Då mötte han småflickor som ­räddats från bordeller dit de sålts som sexslavar.

Jonatan Alfvén lämnade i början av augusti Märsta i Sigtuna och flyttade till Indien. Där jobbar han för organisationen LoveNepal som arbetar mot barnsexhandel i Indien och Nepal.  

LoveNepal startades av Jonatans pappa Mikael för sju år sedan och driver idag sju barnhem i Katmandu i Nepal. Här hjälper de flickor, pojkar och föräldralösa barn från kastlösa folkgrupper som lever på landsbygden i Nepal.

Beslutet att ägna sitt liv åt att frita och hjälpa de unga flickorna som sålts eller kidnappats till bordeller i Indien kom efter en resa när Jonatan var 19 år.

– Mitt liv handlade då väldigt mycket om mig själv och mina egna intressen och ska jag vara ärlig så var jag inte särskilt intresserad av att åka till Nepal, berättar Jonatan.

Men under den tre dagar korta vistelsen mötte Jonatan unga flickor som fritagits från bordeller i Indien, dit de sålts mot sin egen vilja. 

– Jag fick så mycket intryck och en sådan tankeställare att när jag gick på flygplanet för att åka hem igen lovade jag mig själv att nu ska jag ge allting för de här flickorna. Nu ska du börja leva för andra!

­