Nya jobb när Wermlands mejeri ökar produktionen

0:52 min

Framgångarna för Wermlands mejeri i Nysäter är större än förväntat enligt vd:n Yngve Gustafsson. Utökad produktion och nyanställningar väntar inför hösten.

- Vi trodde ju absolut inte att det skulle komma i det här nivåerna som vi är i nu. På över femtio procent utav marknaden så levereras värmlandsmjölken, det hade kanske räckt med tjugo procent, säger Yngve Gustafsson vd på Wermlands mejereri i Nysäter.

Och reaktionerna har enbart varit positiva enligt Yngve Gustafsson.

– De vill ha mer och vi bygger ut och skaffar nya maskiner för att försöka tillfredställa marknaden eftersom efterfrågan är så stor, berättar Yngve Gustafsson.

Wermlands mejeri kommer också att anställa två personer för att möta behovet och för att kunna utöka produktionen. Och så fort man har kommit ikapp med mjölkleveransen så påbörjas produktionen av Värmlandsfilen och i slutet av året hoppas man också på att presentera en ny produkt som man i dagsläget inte vill avslöja. Man vill också öka antalet leverantörer till mejeriet, från tio till femton leverantörer.

– Ekonomiskt sett så är det inte kanske så smart men vi vill hjälpa så många bönder som är möjligt, säger Yngve Gustafsson, vd för Wermlands mejeri AB i Nysäter.

Göte Jakobsson som tillsammans med sina två bröder Kent och Olle driver gården Guterud i Långserud har 250 mjölkkor på gården och 25 procent av mjölken går till Wermlands mejeriet.

– Det var ju jättepositivt för oss att kunna få vara leverantör från första början där. Det ger ju en krona mer för mjölken och det behöver vi ha för att det ska fungera bra. Vi skulle gärna vilja leverera mer men att nu levererar vi 25 procent och det får vi vara nöjda med, säger Göte Jakobsson som tillsammans med sina bröder Kent och Olle driver gården Guterud i Långserud.