Experten om tröjbråket i Leksand: "En bagatell"

0:52 min

Leksands IF får inte spela i sina vit-blåa matchtröjor på hemmamatcherna. Ett beslut som upprör supportrarna i Leksand, men som enligt Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson inte borde vara en het potatis.

Leksand får kommande säsong inte ha sina klassiska vit-blåa matchtröjor när de spelar hemmamatch. Det är organisationen Svenska Hockeyligan som förbjudit ljusa tröjor för hemmalagen i serien, något som upprör Leksands fansen.

– Alla vet om att Leksand är vita och de lägger sig i klubbens varumärke och det tycker jag de inte har med att göra, dundrar Martin Jönslars- Eriksson, ordförande i Leksands Superstars.

På bortamatcherna är det okej med ljusa tröjor men Martin Jönslars-Eriksson tror att det vita havet av Leksandssupportrar som vi varit vana med att se kan vara ett minne blott.

– Det är bedrövligt, säger han.

Det här är dock varken nytt eller särskilt konstigt, menar Jörgen Lindgren som är vd för SHL.

– Det är något som funnits ganska länge, och alla klubbar har varit delaktiga i det beslutet. Det grundar sig på praktiska skäl, att man skulle ha en uppsättning för bortamatcher. Då blev det mörka tröjor hemma och ljusa tröjor borta, säger Jörgen Lindgren.

Så det här får Leksand bara acceptera?

– Absolut, och det är samma förutsättningar som gällde när Leksand var uppe i SHL senast,säger Jörgen Lindgren.

Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson tror heller inte att den här frågan – på sikt – kommer att vara aktuell.

– Egentligen bagateller. Det handlar om att följa SHL:s manual vilket underlättar vissa praktiska saker. Det tror jag Leksand kommer vänja sig vid. Det var väl mer tid i så fall för SHL att ägna tid åt de lag som vill ha undantag från den här manualen, säger Ottosson till Radiosporten.