Torneklint: ”Jag ser fram emot ett dopp i vattengraven”

1:46 min

Förbundskapten Karin Torneklint hoppas på en dubbelseger i Finnkampen och har redan börjat förbereda sig för det sedvanliga vattenbesöket.

– Vi har alla chanser i världen. Jag ser fram emot ett dopp i vattengraven, säger hon till Radiosporten.

Förra året vann de svenska herrarna med hela 52 poäng samtidigt som damernas förlorade med 20 poäng. Inför årets landskamp tror förbundskapten Karin Torneklint på en dubbelseger. Sverige är knappa favoriter enligt papperslandskampen.

– Jag tror att vi vinner men jag tror att det kommer bli stentufft. Jag tror Finland har satsat allt dom har och gör allt dom kan för att vinna på hemmaplan, säger Torneklint och fortsätter:

– Det handlar hela vägen om att man tar några pluspoäng lite här och där och att man håller de grenar där vi är bäst och inte får några diskningar eller så, för det avgör ganska mycket.

Finnkampen avgörs i Tammerfors eftersom Olympiastadion i Helsingfors renoveras. 

– Jag var förbi arenan igår och och tittade och det verkar vara en fantastisk arena. Publiken sitter otroligt nära och om jag förstått det rätt har dom sålt slut på alla biljetter så det kommer bli en jättehärlig stämning där inne. Så vi ser verkligen fram emot tävlingen.

Finnkampen börjar 16.00 och Radiosporten sänder direkt. Lyssna i P4, på webben och i appen SR Play.