Premiär:

Stjärnparad i svenska Bullets over Broadway

9:37 min

På lördag har Bullets over Broadway Europapremiär, i Stockholm. Musikalen, som bygger på Woody Allens film, lockar till både skratt och skönsång. Och ett kulregn.

Helen Sjöholm gör den stora stjärnan, Helen Sinclair. I musikalen som utspelar sig i 20-talets New York, vill hon ha sitt namn över själva musikaltiteln.
Hon försöker också förföra regissören David Shayne för att få igenom nya repliker. Han spelas på scen i Stockholm av Linus Wahlgren. Shayne, en hårt jobbande seriös författare som inte vill se några ändringar i sitt manus, han är ju konstnär.
Men när den ende finansiären är Nick Valenti (Johan Rabeus) så börjar kompromisserna. Den värsta och mest svårsmälta är att Valenti vill att älskarinnan, Olive Neal (Shima Niavarani) ska få en stor roll. Hon som är en så otajmad och oskolad aktris.
Till råga på allt så har hon en "övervakare", den råe gangstern Cheech (Johan Rheborg) som visar sig ha skrivartalanger. Vid sidan av torpedjobbet.

Ja. förvecklingar och mord, skönsång och dans, skratt och kärleksbekymmer. Det är mycket som hinns med på de två timmarna på scen.

Scenografin står Anna Asp för, Oscarsbelönad svensk scenograf. Kläderna har Camilla Thulin skapat.

Vi har träffat Helen Sjöholm och Johan Rheborg för att få reda på mer om den svenska uppsättningen på Göta Lejon. Och om att pröva på nya uttryck, och vad det är som gör musikalen så bra.