Bloggaren: Tänk på inredning som med mat

2:09 min

Flera hundra tusen följare följer Frida Ramstedts inredningstips. Själv önskar bloggaren att hon tänkt hållbart redan från start.

Med 100 000 följare på instagram och 200 000 unika besökare i månaden på sin blogg har inredningsbloggaren Frida Ramstedt stor makt att påverka.

37-åriga Frida Ramstedt från Kungsbacka driver en av Sveriges största inredningsbloggar. Varje dag läser i genomsnitt cirka 14 000 läsare hennes inlägg som handlar om nyheter och trender inom inredning.

I vintras blev hon utsedd till årets inredningsbloggare 2016 i Elle decoration awards. Nu vill hon använda sin makt till att också belysa frågor om miljö och hållbarhet.

– Jag önskar att jag hade haft ett hållbarhetstänk redan från starten, men det är något som har vuxit fram - inte minst sedan jag blev mamma för drygt tre år sedan. Då började jag fundera på vad vi egentligen omger oss med och vad vi har i våra hem, säger Frida Ramstedt.

Vi är ganska duktiga på att ta reda på innehållet i maten vi äter, men när det kommer till inredning vet vi inte så mycket.

– Ju mer man börjar läsa på, desto svårare är det att backa och att vara ointresserad av de här frågorna. 

Från början var bloggen mest ett hobbyprojekt men sedan många år tillbaka lever hon på sin blogg som har inredning i fokus. Frida Ramstedt är också en flitigt anlitad föreläsare, fotograf och inredare.

Förutom att lyfta frågor om hållbarhet och miljö vill hon sprida ett annat budskap - nämligen att få folk att njuta lite mer av sina hem.

– Vi renoverar så mycket att vi glömmer bort att njuta av vårt hem och livet som pågår där. Inredningen ska inte bli ett självändamål. Jag vill uppmuntra folk att bli klara någon gång.