Mat med Malin: Varför så trendigt att äta mat från en lastbil?

1:31 min

Det är ingen nyhet det här med foodtrucks egentligen - det som är nytt är hypen kring dem, säger vår matinspiratör Malin Randeniye.

Malin Randeniye om foodtruck-trenden:

Tänk att människor är beredda att åka flera mil för att möta upp med sin favoritbil och smaka på deras speciella tacos eller burgare. För det är inte bara klassisk snabbmat som serveras i vagnarna. Tvärtom verkar det vara devisen ju mer nischat desto bättre. “Vi serverar en viss portugisisk rätt och det är allt” eller “Vi importerar vår egen chili och kokar våra egna heta såser”. Ju nödigare desto bättre. Själv har jag sett allt från morotssoppa till nyttiga frukostar.

Ju nödigare desto bättre

Som alla trender som blir stora här hemma, kommer foodtrucktrenden från USA. En bidragande orsak till att foodtrucks blivit så stora är att det gått lätt att skapa sig en lojal publik i sociala medier. En bil kan bygga upp förväntningarna innan man kommer till en viss stad och på så sätt locka till sig sina kunder.

Själva rundåkandet verkar vara en annan framgångsfaktor. “Du har en dag på dig att handla från oss sen åker vi vidare”, verkar vara något som gör folk motiverade att handla.

Trenden har visserligen avtagit lite i styrka men jag tror att foodtrucksen är här för att stanna.