Scenpremiär.

The Phantom of the Opera på svensk scen

10 min

Peter Jöback är en av få som gjort huvudrollen i The Phantom of the Opera i både London och New York. Nu står han på scen på Cirkus i Stockholm. Emmi Christensson gör Christine i uppsättningen.

För 30 år sen hade musikalen The Phantom of the Opera världspremiär på Her Majesty´s Theatre i London. Två år senare kom den till Broadway. Peter Jöback är en av fyra som spelat huvudrollen på båda sidor av Atlanten, och nu står han alltså på scen på Cirkus i Stockholm.

Han gör titelrollen The Phantom, han som lever gömd i underjorden, i skuggan av den fina och stora Parisoperan. Och som drabbas av kärlekshistoria med operans balettdansös Christine Daaé. Hon spelas i Stockholm av Emmi Christensson, som också gjort rollen i London.

Vi har träffat de två huvudrollsinnehavarna. Peter Jöback berättar om sin The Phantom of the Opera, en historia som handlar om det lilla barnet som växer upp utan kärlek och sen blir sedd av dansösen. 
Emmi Christensson berättar om att gå från Londons West End till den svenska scenen, från att sjunga på engelska till den svenska texten.