En bok om simning och känslor

2:25 min

En ny lättläst bok har kommit ut som heter "Våga hoppa". Den handlar om Emma och Hannes som besöker en simhall. Vi får också veta om deras känslor för varandra.

Klicka om du vill läsa mer

Therese Wappsell har läst boken. Hon tyckte att berättelsen var för kort:

– Jag hade hoppats att den var tjockare och hade mer text, så att man fick veta mer om vad som hände Emma och Hannes. För det tar slut så fort.

Ja. Therese vill alltså veta mer om Emma i boken. Och den möjligheten finns eftersom det finns en hel serie böcker om henne och hennes liv.

Böckerna handlar bland annat om när Emma flyttar hemifrån sina föräldrar
och får en egen lägenhet på ett boende där det finns personal som kan hjälpa till.

En pojke beundrar Emma

Boken "Våga hoppa" handlar om när Emma ska gå och träna simning.
Då vill en kille som heter Hannes följa med och titta. Det är lite osäkert om de två bara är kompisar eller om de håller på att bli förälskade/kära i varandra. Så här säger Therese om det:

– Hon blir nervös varje gång hon är i hans närhet. Jag tror definitivt att de kommer att bli ett par.

Om man tänker traditionellt finns det många berättelser där en pojke gör olika saker, medan tjejen bara står och tittar på. Men i den här berättelsen är det tvärtom. Det är Emma som är duktig på simning och Hannes som tittar på. Och det gillar Therese:

– Jag tycker att utvecklingen går framåt. Det är inte bara tjejer som ska sitta still. Tjejer kan också göra saker, så varför inte visa upp de sakerna och låta er killar sitta.

Bäst att läsa hela serien

Vad tyckte du om boken?
– För mig som inte har läst de andra böckerna, så tycker jag att det var rörigt. Jag visste inte ens att hon bodde på ett boende.

Tror du att det blir någon skillnad om man inte bara läser den här boken, utan alla böckerna som handlar om Emma?
– Jag det tror jag definitivt, för då får man lära känna henne.