Syrisk vapenvila i fara

0:43 min

Ryssland och Syrien krävde ett brådskande möte i FN:s säkerhetsråd med anledning av flygattacker mot en syrisk militärbas i östra Syrien på lördagseftermiddagen.

Minst 60 syriska regeringssoldater dödades i attackerna sent på lördagseftermiddagen, enligt syriska och ryska uppgifter.

Syriska människorättsobservatoriet, som citerar en källa vid en flygplats nära militärbasen uppger att minst 80 personer dödades.

Både Syrien och Ryssland anklagade på lördagskvällen den USA-ledda koalitionen för att ha attackerat en syriska militärposteringar i Deir Ezzor i östra Syrien.

Och USA erkänner att det kan ha varit den USA-ledda koalitionen som av misstag bombade militärbasen - istället för en grupp från Islamiska staten, som också finns i området. Under natten framförde också Obama- administration en ursäkt för oavsiktlig förlust av liv.

USA säger sig också omedelbart ha stoppat attackerna när Ryssland meddelat att syriska soldater kan ha träffats.

Samtidigt har president Barack Obama uttryckt stark oro över att syriska regeringen fortsätter blockera hjälpsändningar att nå fram - trots den vapenvila som gäller sedan den 12 september.

Vapenvilan ska egentligen ge möjlighet att föra in mat och andra förnödenheter till bland andra hårt drabbade människor i Aleppo.

Men hjälpkonvojerna väntar fortfarande vid gränsen mot Syrien på att få komma in.

I och med attacken, som dödade ett stort antal syriska soldater finns risken att vapenvilan spricker - igen.